AUTHENTICITEIT – TIPS OM JOUW ZELFVERTROUWEN TERUG TE KRIJGEN

ACCEPTEER COMPLIMENTEN

Ken je dat ? Je krijgt een compliment over hoe goed dat kledingsstuk jou staat of hoe je die presentatie genaild hebt en je denkt: ‘ja, dat zeg je alleen maar om mij te pleasen. Je wuift de complimenten weg alsnog het niets is. ONTVANG DE COMPLIMENTEN. Omarm ze want je krijgt ze niet voor niets. Kijk nog eens goed naar jouzelf en jouw prestaties. Ze mogen er echt zijn!

PLAATS JEZELF NAAST DE ANDER (NIET ERONDER)

We hebben allemaal talenten en dingen waar we heel goed in zijn. Sommige komen daarmee meer in het voetlicht waardoor je misschien onder de indruk bent van wie ze zijn en wat ze doen en denkt:’ dat kan ik nooit’. En je mag best iemand bewonderen, want misschien is diegene voor jou een grote motivator. Maar het maakt de ander niet beter dan jij! Erken jezelf en realiseer je dat  we allemaal naakt geboren worden en elke dag naar de wc gaan1

VIER JOUW SUCCESSEN

Op die momenten dat je voor een belangrijke gebeurtenis staat: je hebt een belangrijke zakenmeeting waarin je een product aan de man moet brengen en je twijfelt over je presentatie,of je staat met de deurklink in je handen bij je nieuwe werkgever en de moed zakt je in de schoenen….adem in en adem uit en denk terug aan die keer dat je werd geprezen om jouw presentatietalent en neem even de tijd om dat gevoel van toen weer te ervaren. EN GA!

STAP UIT JOUW COMFORTZONE

Het is natuurlijk lekker warm en veilig in jouw comfortzone, maar hoe ga jij daar groeien en ontwikkelen? Wees als Pippi Langkous en doe eens iets wat je nog nooit gedaan hebt. We zijn vaak geneigd om te denken: ‘ dat kan ik toch niet’ maar hoe weetje dat? Zolang je het niet hebt geprobeerd zal je het ook niet weten.

LET OPJOUW LICHAAMSTAAL

Nonverbaal vertellen we de ander veel meer dan de woorden die we uitspreken. De houding die je aanneemt heeft niet alleen effect op de buitenwereld maar zeker ook over hoe jij je voelt. Voel maar eens het verschil tussen in elkaar gedoken zitten, hoofd naar beneden en afhangende schouders en rechtop staan, schouders naar achteren, hoofd rechtop, armen langs jouw lichaam. VOEL JE HET VERSCHIL? Er is veel meer ruimte en lucht en het heeft direct effect op jouw stemming. Lukt dit nog niet meteen: oefen dan elke dag eens voor de spiegel en kijk naar jouw houding en gezichtsuitdrukking. En wanneer dit lukt, loop dan buiten eens met die fiere houding en sta regelmatig stil en snuif die buitenlucht eens goed in. JE BENT HELEMAAL OK!